Nu e un secret pentru nimeni că multe produse cosmetice sunt replicate și re-replicate. De la caz la caz aceste replici sunt mai bune sau mai puțin bune. Ce ne facem însă atunci când vrem să cumpărăm un produs original? Știm cu toții că există pe piață replici ce reproduc foarte fidel originalul. Ei bine, după numeroase "țepe" am învățat câteva trucuri (mai mult sau mai puțin evidente) pe care le voi povesti în continuare.
Pe primul loc se află magazinul din care cumpărăm produsul. Deși este destul de evident că la magazinul din colțul blocului nu vom găsi un produs original(nu vorbesc aici de blocurile ce sunt fix lângă reprezentanțe :)) ) trebuie să avem grijă și la magazinele mai mari care, de multe, ori vând(cu bună știință sau nu) replici. Ca să ne ferim de astfel de țepe putem consulta pagina producătorului pentru a vedea ce magazine au contracte de retail cu respectiva firmă.
Un alt lucru ce ar putea da de bănuit sunt reducerile exagerate. Este destul de evident că nu vom găsi o paletă... să zicem Naked(că e la mare fiță) la un preț de 50 lei. Paleta costă în mod normal 236 lei în Sephora... făcând un minim de calcul ar însemna o reducere de aproape 80% ceea ce ar băga magazinul în pierdere și după cum știm magazinele nu ies niciodată în pierdere. Concluzionând, o paletă Naked nu va costa în veci mai puțin de 120 lei și tot ce e sub 100 lei este cu siguranță un mare fals.
O altă metodă de a depista replicile(mai ales pe cele extrem de proaste) este ambalajul. Pentru a fi în siguranță este bine, înainte să cumpărăm produsul, să consultăm prietenul Google și să vedem cum arată ambalajul original al produsului. De obicei replicile diferă de original prin fontul scrisului, dimensiunile scrisului, culorile de pe ambalaj, dimensiunile ambalajului sau greutatea produsului. Din experiență am învățat că un produs de calitate va cântări mai mult decât o replică. Dacă produsul pare ușor, plasticul pare de proastă calitate, culorile ambalajului nu corespund(fie sunt prea șterse, fie prea puternice) sau scrisul diferă față de imaginea originalului(aia pe care ați găsit-o pe Google) e clar o mare țeapă.
Un bun reper pentru a depista un fake este codul de bare. Un produs fals va avea un cod de bare ale cărui cifre(primele 2 sau 3) nu corespund cu țara în care este fabricat inscripționată pe ambalaj. Și pentru că nu stăm să memorăm codul de bare corespunzător fiecărei țări, vom apela din nou la Google. Dacă nu se poate cu Google, putem apela la seria produsului care trebuie să fie inscripționată atât pe cutie, cât și pe ambalajul produsului. De asemenea, produsele originale au inscripționate toate ingredientele pe cutie. De obicei lista este foarte lungă și în general scrisă cu litere de tipar. Dacă lista este scrută(incompletă) cu siguranță produsul nu este original.
Atenție mare și la mirosul, consistența și culoarea produsului. De obicei replicile nu au aceeași culoare ca originalul, inclusiv cea inscripționată pe ambalaj. Cosmeticele autentice au întotdeauna un miros plăcut. Orice impuritate sau consistență ciudată a produsului trădează un fake.
Sper că v-am fost de folos și vă aștept să dați un like paginii de Facebook Cocktail DulceAmarui. Pâna data viitoare Kisses & Hugs :)
No comments:
Post a Comment